Sectorul 4 al Capitalei, campion absolut la accesarea fondurilor din PNRR pentru reabilitarea termică a blocurilor din zone urbane defavorizate.

Nu mai puțin de 161 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 70% din bugetul total alocat țării noastre pentru astfel de proiecte, au fost accesate de către comunitatea Sectorului 4 în urma aprobării cererilor de finanțare depuse în prima etapă a marelui Val al Renovării.

Cu acești bani, vor fi anvelopate 145 de blocuri de locuințe aflate în zone precum Reșița, Huedin, Giurgiului, Triunghiul Berceni etc., din Sectorul 4.

Vorbim despre imobile aflate în zone mai puțin dezvoltate și care au nevoie urgentă de intervenții consistente și specifice, menite să sporească nivelul confortului oamenilor în propriile case și să diminueze considerabil costurile facturilor la întreținere.

Totodată, în cadrul acestei etape vor intra în reabilitare termică alte 13 imobile încadrate într-o altă axă de finanțare din PNRR, pentru care Sectorul 4 a primit suma maximă disponibilă de 10 milioane de euro.

În total, în momentul de față, Sectorul 4 demarează reabilitarea termică a unui număr de 158 de blocuri pentru care folosește 171 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

Și acesta este doar începutul! În următoarele luni, autoritatea locală va semna contracte de finanțare, tot pe bani europeni, pentru eficientizarea energetică a altor aproximativ 300 de blocuri de locuințe. 

Mai jos este disponibilă lista blocurilor care vor intra în reabilitare termică în perioada următoare.

 

Biroul de presă

Sectorul 4 al Municipiului București

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.