Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a salutat joi adoptarea de către Parlamentul de la Chişinău a legii prin care limba română primeşte statutul de limbă oficială în Republica Moldova.

„Salut adoptarea de către Parlamentul de la Chișinău a legii prin care limba română primește statutul de limbă oficială în Republica Moldova. Recunoașterea adevărului istoric și științific reconfirmă comunitatea de cultură și limbă de pe cele două maluri ale Prutului.
Reafirm sprijinul pe care România îl acordă necondiționat Republicii Moldova în parcursul european, pentru dezvoltarea economiei și bunăstarea tuturor cetățenilor săi. Pe această cale, reiterez susținerea Guvernului României pentru suveranitatea, integritatea teritorială și stabilitatea statului vecin”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Parlamentul Republicii Moldova a votat joi în a doua şi ultimă lectură proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toate legile Republicii Moldova, inclusiv în Constituţie. Proiectul de lege a fost votat de 58 de deputați.

Documentul a fost susţinut de 57 de deputaţi ai Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS, proeuropean) al Maiei Sandu şi de deputatul Gaik Vartanean, de la „Mişcarea Alternativa Naţională”, o majoritate de 58 de voturi. 

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.