Săptămână decisivă pentru pensiile speciale! Reforma este din nou pe ordinea de zi a Senatului, după ce votul a fost amânat deja de două ori pentru că proiectul nu are un impact bugetar. Până la finalul lunii, noua lege ar trebui să aibă deja o formă finală.

Comisiile juridică şi de muncă ale Senatului vor dezbate, luni, pentru raport, proiectul de lege al Guvernului privind reducerea cheltuielilor cu pensiile de serviciu, potrivit ordinii de zi ale celor două comisii publicate pe site-ul instituţiei. 

Proiectul de lege al Guvernului vizează reducerea cheltuielilor cu pensiile şi indemnizaţiile de serviciu, jalon inclus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Modificările propuse de Guvern vizează calculul pensiilor de serviciu plecând de la vechimea în specialitate, reducerea procentului de calcul raportat la venitul obţinut, stagiul de contributivitate minim fiind similar celui aplicat în sistemul public de pensii. Termenul de adoptare tacită a proiectului de lege în Senat se împlineşte pe 31 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.