Duminică după amiază, într-o sală arhiplină, HC Dunărea Brăila a întâlnit pe CSM București, într-un meci ce a contat pentru etapa a 22-a din Liga Florilor. FCSM București s-a impus la final la cinci goluri diferență, 24-29 (10-15) și și-a adjudecat matematic titlul de campioană a României în acest sezon.

Meciul a început în forță cu multe goluri, iar în minutul 5 Brăila conducea cu 4-3 după un gol marcat de Liscevic. Avea să fie prima și ultima dată când HC Dunărea a fost la conducere pe tabela de marcaj, pentru că în minutul 9 scorul era 4-7, după un gol marcat de Dembele. Brăila s-a apropiat la un gol, 6-7 în minutul 12, după golul marcat de Balog, dar CSM București a reușit să se distanțeze din nou, 6-9, apoi 7-11 și 9-15 în minutul 26. Liscevic a mai marcat o dată până la pauză și la vestiare s-a intrat la scorul de 10-15.

Repriza a doua a început cu două goluri marcate de Crina Pintea și CSM s-a distanțat la 7 goluri, 10-17 în minutul 32. În minutul 41 Cristina Neagu a primit o eliminare de două minute, a doua din meci, dar bucureșteanca a protestat la decizia arbitrului și a mai primit o eliminare de două minute, dar fiind a treia a văzut cartonașul roșu și a fost trimisă în tribune. Brăila a redus diferența la 4 goluri, 16-20, dar bucureștencele au marcat de 3 ori la rând și au refăcut diferența de 7 goluri, 16-23, în minutul 44. Venacio și apoi Lavko de două ori au redus handicapul la 4 goluri. Până la final diferența s-a menținut la 4-5 goluri, iar finalul de meci a găsit tabela indicând 24-29.

Dunărea Brăila: Șerban (o intervenție), Pessoa (6 intervenții) – Liscevic 5, Lavko 5, Gonzalez 4, Balog 2, Kanaval 2, Araujo 2, Udriștoiu 1, Gomes 1, Venancio 1, Quintino 1, Severin, Lupei. Antrenor: Costică Buceschi.

CSM: Eriksson (10 intervenții), Glauser (o intervenție), Davidsen – Omoregie 7, Dembele 7, Neagu 3, Zaadi 3, Sudakova 3, Arntzen 3, Pintea 2, Aune 1, Alivodic, Rotaru. Antrenor: Adrian Vasile.

Următorul meci pentru HC Dunărea Brăila va avea loc miercuri, 26 Aprilie 2023, atunci când Brăila va juca în deplasare la Dacia Mioveni. Partida se va desfășura în Sala Sporturilor din Mioveni începând cu ora 17:00. Pentru CSM București, următorul meci în Liga Florilor va fi pe 7 mai, acasă, cu Dacia Mioveni. 

După acest meci, cu 23 de meciuri jucate, CSM București este matematic campioană a României, având 67 de puncte, 15 mai multe decât ocupanta locului 2, Rapid București, care mai are doar 4 meciuri de jucat. HC Dunărea rămâne pe locul 5, cu 43 de puncte, la 6 puncte în spatele celor de la SCM Gloria Buzău, dar cu 4 puncte peste SCM Rm. Vâlcea. 

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.