Unul face, altul desface! Palmierii plantați în Piața Unirii au devenit motiv de scandal între primăriile din București. După ce muncitorii Primăriei sectorului trei au plantat în weekend palmierii, ieri, echipe ale primăriei generale i-au scos, i-au încărcat în camionete și i-au returnat celor de la sectorul trei. Dacă Nicușor Dan vorbește de probleme de legalitate, Robert Negoiță spune că arborii sunt frumoși, ieftini, aclimatizați pentru țara noastră și că nu era nevoie de acte de la Primăria Generală. 

Aerul tropical pe care centrul Capitalei l-a prins în weekend s-a rarefiat brusc. O echipă de la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement, din subordinea primăriei generale, a scos arborii și i-a încărcat în mai multe remorci. În total, palmierii plantați de muncitorii primăriei conduse de Robert Negoiță nu au apucat să prindă nici 3 zile în Piața Unirii.

„Acest spațiu aparține primăriei municipiului București și orice fel de intervenție trebuie făcută cu avizul administrației străzilor care, în numele municipiului București, administrează această zonă. O să-i scoatem și o să îi ducem domnului Negoiță”, a afirmat Nicușor Dan, primarul General al Capitalei.

„Nu avem nevoie de nicio autorizație. Nu e nevoie de autorizație, de avize. Au fost aduse din nordul Italiei până aici, noi am venit, i-am plantat, dânșii i-a smuls, i-a dat afară.Cu cât mai mulți copaci cu atât mai bine. Copacii iau dioxidul de carbon din oraș, din aerul din oraș și eliberează oxigenul metabolizând carbonul”, a afirmat, în replică, primarul Sectorului 3
Robert Negoiță.

Dacă unora le pare rău de palmieri, altora le pare rău de bani.

„Îmi plac palmierii, îmi pare rău că i-a luat. Să pună palmierii înapoi.”, spune un bucureștean.

„Avem nevoie de verdeață. E o investiție bună pentru primar, dar nu foarte bună pentru cetățeni”, spune un altul.

Primarul Sectorului 3 spune că arborii au costat mai puțin de 1000 de lei bucata, dar și că pot rezista iernilor din țara noastră.

„Cu ce îl supăra câțiva copaci la Piața Unirii, în zonă centrală, într-o zonă aridă? Eu am văzut mulți cetățeni care opreau și își făceau poze acolo. De ce credeți că își făceau poză? Vă spun eu: le place!”, a arătat, la rândul său, Robert Negoiță.

„Nu se potrivesc deloc. Bucureștiul nu este o țară exotică. În momentul în care amenajezi kilometrul 0 al Bucureștiului trebuie să te consulți cu niște specialiști”, a argumentat Nicușor Dan. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.