AS Roma și FC Sevilla se vor întâlni în finala Europa League, iar West Ham și Fiorentina se vor duela pentru trofeul din Conference League.

Cel mai tensionat meci a fost FC Basel – Fiorentina. Echipa elvețiană venea după victoria cu 2-1 din tur, dar gruparea peninsulară a crezut în șansa ei până în ultimele secunde ale minutelor de prelungire din prelungiri.

Fiorentina a deschis scorul prin Gonzalez, dar Basel a egalat după reușita lui Amdouni. Același Gonzalez i-a adus pe oaspeți în avantaj, trimițând meciul în prelungiri. Și, când toată lumea se pregătea de loviturile de departajare, Barak a înscris în minutul 120+9. Iar ca tensiunea să fie și mai mare, golul a fost validat după consultarea sistemului VAR.

Fiorentina va avea o misiune foarte dificilă în finală, deoarece va întâlni West Ham, singura echipă neînvinsă în competiție. Gruparea engleză a trecut cu dublă victorie de olandezii de la Alkmaar. După 2-1 în tur, Fornals a înscris pentru „ciocănari” în minutul 90+4.

Cea mai titrată echipă din Europa League, FC Sevilla, are șansa să câștige al șaptelea trofeu. Juventus a sperat, după 1-1 pe teren propriu, că poate da lovitura în Spania, mai ales că Vlahovic a deschis scorul în minutul 65 la câteva secunde după ce fusese trimis în teren. Bucuria oaspeților a fost stricată de Suso, care a marcat în minutul 71.

Se poate spune că a fost meciul rezervelor, în contextul în care Suso îl înlocuise în minutul 62 pe Torres (iar în minutul 118 i-a lăsat locul lui Rekik). Golul calificării a fost marcat tot de un jucător venit de pe banca de rezerve. Lamela l-a înlocuit în minutul 70 pe Ocampos, iar în minutul 95 a adus bucuria în tribunele stadionului din Sevilla.

Echipa spaniolă va întâlni în ultimul act AS Roma, care a remizat pe terenul lui Bayer Leverkusen, 0-0, după ce în tur se impusese cu 1-0.

Finala Europa League are loc pe 31 mai, la Budapesta, iar ultimul act din Conference League se joacă pe 7 iunie, la Praga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.