Gândul zilei

„Să-ți scrii pe inimă: cine se înstrăinează de Sfintele Taine, acela este fără de har, adică nu Îl are pe Duhul Sfânt. Iar cine nu Îl are pe Duhul Sfânt, acela nu este a lui Hristos”- Sfântul Teofan Zăvorâtul

Știai că?

Numele sărbătorii vine din latinescul „rosalia“, care desemna o sărbătoare a trandafirilor și rozelor la romani. Tot așa se numeau și fiicele împăratului Rusalim, despre care se credea că aveau puteri magice, seducându-i pe oameni și pedepsindu-i pe cei care nu le respectau. Rusaliile reprezintă în mod tradițional un moment de bucurie, ziua praznicului fiind cunoscută și ca Sărbătoarea Recoltei sau Sărbătoarea celor dintâi roade. În această zi, românii aduc mulțumiri și ofrande pentru recolta de grâu de vară. În același timp, în Duminica Mare sau Duminica albă sunt serbați și cei care poartă nume legate de acest praznic. Rusaliile ortodoxe sunt sărbători legale începând din anul 2008.   

Pilda zilei

Lumina soarelui, Lumina Lui

Într-o seară, un copil l-a întrebat pe părintele său:

– Tată, spune-mi, te rog, cum se face că unii oameni sunt buni şi alţii răi. De ce nu-s toţi la fel?

– E, băiatul meu, vezi tu, toţi oamenii sunt fiii lui Dumnezeu. Şi aşa cum Dumnezeu ne iubeşte pe toţi, la fel trebuie şi noi să ne iubim unii pe alţii, fiindcă dragostea Domnului este ca şi lumina soarelui. Nu ne luminează şi ne încălzeşte soarele pe noi toţi, buni şi răi laolaltă? Nu?

Sufletele noastre ar trebui să fie pline de bunătate şi iubire. Dar, vezi tu, păcatele fiecăruia sunt asemenea norilor ce nu lasă razele binefăcătoare ale soarelui să treacă. Păcatele sunt norii ce ne întunecă sufletul. Cu cât ai mai multe păcate, cu atât sufletul tău este mai întunecat şi lumina dragostei lui Dumnezeu nu-ţi poate pătrunde în inimă.

Sufletul omului este bucăţica de cer pe care fiecare o poartă în el. Pe acest cer trebuie să strălucească Soarele iubirii – Dumnezeu. Fiul meu, să te fereşti de păcate, căci acestea se adună şi îţi întunecă viaţa, te fac rău şi egoist. Cel ce-şi păstrează, însă, sufletul curat, se bucură mereu de dragostea Domnului, de linişte şi fericire.

Citește continuarea pe realitateaspirituala.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.