Este haos în sănătate din cauza Planului Național de Combatere și Control a Cancerului! Deși în urmă cu șapte luni proiectul a fost adoptat prin lege, Ministerul Sănătății a elaborat o nouă variantă  proiectului. Iar Alexandru Rafila promite acum că noul plan va oferi acces la servicii și tratament pentru bolnavii de cancer.

Ministerul Sănătății a anunțat noul plan anti-cancer în urmă cu o săptămână, explicând că primul proiect nu ar fi fost făcut de specialiști și nu putea fi implementat, fiind fără norme  de aplicare.

Alexandru Rafila promite acum că noua strategie națională oferă acces la tratament și servicii medicale pentru bolnavii de cancer, după ce în urmă cu mai bine de un an a fost lansat Planul Național de Combatere a Cancerului.

Saga Programului Național pentru Combaterea Cancerului a început în urmă cu 15 luni. Planul a fost lansat în 19 ianuarie 2022 la Palatul Cotroceni, iar în 3 noiembrie 2022, Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Inițiatorul Planuui – medicul Patriciu Achimaș Cadariu susține că Al. Rafila pretinde că Planul nu e bun pentru că în mai puțin de o lună ar trebui să prezinte normele de aplicare a legii, relatează HotNews.ro.

La peste un an de zile de la aceste declarații, Alexandru Rafila declara, pe 11 mai 2023, că „în varianta originala in care Ministerul Sanatatii nu a avut niciun cuvant de spus, din pacate acolo sunt probleme”.

„Sunt emoționat pentru ca particip la un eveniment care marcheaza o schimbare in abordarea politicilor de sănătate din România”, anunțat ministrul Alexandru Rafila, la începutul anului trecut, pe 19 ianuarie 2022, la o lună de când preluase mandatul de la Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.