Gândul zilei 

„Apropie-te de cei drepți și, prin ei, te vei apropia de Dumnezeu!”- Sfântul Isaac Sirul

Știai că?

Un teolog este o persoană care studiază sau care este educată în ștința și informațiile teologice. Rădăcina acestui cuvânt este „teologie” provine din limba greacă. O transcriere literală a cuvântului grec ar fi „a vorbi despre Dumnezeu” care este ocupația unui teolog.

Teologii folosesc forme variate de analiză și argumente pentru a ajuta la înțelegerea, explicarea, testarea, critica, apărarea sau promovarea oricăror dintre subiectele religioase. Teologia își are originile în gândirea greacă clasică, dar a primit sensuri noi în contextul creștin prin aceea că Părinții Bisericii, lucrând în creuzetul grec, au explicat sensul Scripturilor și învățăturilor lui Hristos.

Pilda zilei

Vizita Mântuitorului

Un creştin credincios, se ruga într-o zi: „Vino, Doamne Iisuse, măcar odată în casa mea! … ” Noaptea următoare, în vedenie de vis, Domnul i-a spus: „Voi veni mâine în casa ta!” Credinciosul s-a apucat a doua zi dimineaţa să-şi pregătească locuinţa în aşteptarea Domnului. A curăţit peste tot, a făcut bucate alese – toate, ca pentru un oaspete atât de mare şi de drag. Şi, – s-a pus să aştepte. Afară era frig şi ninsoare. Pe la prânz, iată că în dreptul casei lui, s-a arătat un drumeţ bolnav şi flămând. Creştinul l-a primit, i-a dat de mâncare şi l-a îngrijit. Acela, a plecat pe urmă… Peste puţin, alt călător s-a ivit: o femeie văduvă, sărmană, care neavând de mâncare pentru cei trei copii ai ei, cerşea din casă în casă. Omul a primit-o şi pe ea, a ospătat-o şi a încărcat-o de daruri pentru copii. Pe urmă, a plecat şi ea…  Spre seară, s-a arătat alt călător: era un biet creştin, care, din dragoste pentru Domnul, mergea prin sate şi vindea cărticele sfinte. Era îngheţat şi flămând. Şi l-a primit, găzduindu-l peste noapte.  Aproape de a se culca, omul nostru a zis, cu mâhnire, rugându-se: „Doamne, Te-am aşteptat şi n-ai venit!? Dar când a adormit, Domnul i s-a arătat în lumină de aur şi i-a zis: „Fiul meu şi copile, ieri te-am vizitat de trei ori. Şi văduva necăjită, şi drumeţul cu cărţi sfinte, Eu eram”. A doua zi credinciosul a mulţumit lui Iisus, şi L-a rugat să vină cât de des la el. 

Sursa: Realitatea Spirituala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.