Gogonelele murate pentru iarnă sunt delicioase şi pot fi folosite ca garnitură pentru friptură. Dacă nu le-ai pregătit până acum este momentul să o faci acum, întrucât nu ai nevoie nici de mult timp şi nici de multe ingrediente.

Pentru a pregăti cele mai bune gogonele murate pentru iarnă este musai să alegi unele ferme şi netede, fără urme de lovituri ori alte fisuri, scrie Click pentru femei.

Ingrediente necesare pentru gogonele murate pentru iarnă: – 2,5 kilograme de gogonele – doi morcovi – 500 de grame de conopidă desfăcută bucheţele – patru linguri de sare grunjoasă – o tulpină de hrean – o jumătate de tulpină de mărar uscat – patru foi de dafin – opt căţei de usturoi – o lingură de boabe de piper – o lingură de boabe de muştar.

Mod de preparare gogonele murate pentru iarnă:

Sterilizează bine borcanele în care urmează să pui murăturile, iar apo spală bine gogonelele. Nu le folosi pe cele lovite ori stricate, deoarece există riscul să se strice toate.

Curăţă morcovii şi usturoiul, taie morcovii rondele, curăţă hreanul şi taie totul în patru, pe lungime.

Pune cei trei litir de apă cu patru linguri de sare la foc, iar când a dat în clocot las-o deoparte.

Aşază pe fundul borcanului tulpini de mărar rupte şi frunze de ţelină, iar apoi aşază gogonelele cu bucheţelele de conopidă şi frunze de ţelină.

Toarnă saramura fierbinte pentru gogonele, iar apoi sigilează-le bine cu un capac ori cu o folie de celofan.

Depozitează borcanele într-un loc întunecos şi răcoros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.