Gabriela Firea vine cu explicații despre cum blocarea investițiilor din București aduce mari prejudicii economiei dar și bucureștenilor.

Gabriela Firea a făcut o serie de dezvăluiri și a adus explicații despre cum actuala administrație blochează investițiile din Capitală:

„Blocajul investițiilor din Capitală afectează grav economia, dar și bucureștenii. Cea mai bună dovadă este faptul ca primarul general nu a autorizat extinderea unui spital, chiar dacă a fost amendat pentru asta. Antreprenorii și cetățenii au ajuns să-și caute dreptate în instanțe de judecată.

Zilele trecute, Curtea de Apel București a decis definitiv că primarul general a fost amendat în mod corect de către ISC pentru că a refuzat să autorizeze construcția unui spital. Această hotărâre confirmă abuzurile din ultimii trei ani și ar putea fi o gură de oxigen pentru toți investitorii blocați ilegal. Bucureștenii vor plăti, însă, prețul deciziilor greșite ale primăriei, din acești ani, prin care s-au blocat dezvoltarea și investițiile private în Capitală.

Am discutat acest subiect la ședința organizației PSD București. Împreună cu prefectul Capitalei, parlamentarii, consilierii generali social democrați și liderii organizațiilor de sector din București, am stabilit pașii pe care trebuie să-i facem pentru debloca Bucureștiul.

Ideea vehiculată de cei care îl sprijină pe actualul primar, că blocarea sectorului construcțiilor în Capitală nu influențează economia este o manipulare. Efectele nu se simt imediat, ci în viitor și înseamnă alte probleme peste cele deja existente în oraș.

Decizia de a bloca investițiile din Capitală este de neînțeles pentru că în multe cazuri este în pericol finanțarea europeană. Modernizarea Institutului Clinic Fundeni sau a Institutului „Prof. dr. C.C. Iliescu”, în proiecte de peste 300 milioane de euro, este doar un exemplu de investiție în pericol. Iar aici nu mai vorbim de rechini imobiliari închipuiți, ci de proiecte pentru oamenii aflați în suferință.

Este un cost mult prea mare pe care-l plătesc acum bucureștenii din cauza unor decizii proaste și a lucrărilor dezorganizate. Nu uită nimeni, în special bucureștenii afectați, de lucrările la podul Grant care trebuiau începute vara, nu în toamna odată cu școlile și facultățile. Sau cum s-au pierdut 3 ani prețioși pentru finalizarea Pasajului Doamna Ghica.

Toate aceste lucruri merită spuse și discutate public, pentru ca cetățenii să poată înțelege campania de manipulare prin care primarul „salvează Bucureștiul”.”, explică Firea pe FACEBOOK.

 

 
 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.