Premierul Marcel Ciolacu este cea mai recentă victimă a deep fake-ului din mediul online! Șeful Guvernului apare într-un videoclip editat în care pare că îndeamnă oamenii să investească în compania Hidroelectrica. Imaginile contrafăcute sunt marcate drept conținut sponsorizat pe Facebook. Anterior, miniștrii Transporturilor și Energiei, Sorin Grindeanu și Sebastian Burduja au fost victimele unor astfel de practici și au sesizat autoritățile pentru că imaginea lor este folosită pentru înșelăciune.

Videoclipul modificat în care Marcel Ciolacu pare să promoveze serviciile Hidroelectrica este publicat pe cel puțin două conturi de Facebook diferite. Ambele conturi au conținutul sponsorizat pentru a ajunge la cât mai mulți oameni.

„Dragi români, am plăcerea să vă informez că de la începutul noului an, compania energetică de stat Hidroelectrica a deschis oportunități de investiții pentru cetățenii români (…). Plata profiturilor este garantată de stat”, spune Marcel Ciolacu în videoclip.

Imagine

Recția Hidroelectrica nu s-a lăsat așteptată. Reprezentanții companiei îi sfătuiesc pe oameni să se informeze doar din surse „oficiale, serioase și credibile: site-ul companiei, site-ul BVB, presa de specialitate etc.”, în contextul apariției unor astfel de videoclipuri editate.

„În situația în care posibilele câștiguri promise par nejustificat de avantajoase, cel mai probabil aveți de-a face cu o tentativă de fraudă. Nu încărcați datele personale sau informațiile bancare pe platforme online care promit astfel de câștiguri. Raportați informațiile false pe care le întâlniți pe platformele online. Reprezentanții societății nu au încurajat și nu încurajează prin declarații publice utilizarea unei anumite platforme de tranzacționare. Nu vă lăsați înșelați de „citate” utilizate în acest sens, asociate cu diverse nume. Vă transmitem că acestea nu sunt reale”, mai transmis cei de la Hidroelectrica.

Citește și DEEP FAKE uriaș! Escrocii se folosesc de imaginea unor persoane publice precum Mugur Isărescu sau Andreea Esca pentru fraude

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.