Un proiectul inițiat de PNL și adoptat de consiliul local al Sectorului 3 le va permite locuitorilor din sector să aibă acces gratuit la servicii de sterilizare şi de microcipare a câinilor de rasă comună.

Proiectul a fost adoptat fără votul consilierilor USR, care au blocat proiectul și la ultima ședință când au ieșit din sală la momentul votului.

“Sunt foarte mulțumit că am reușit, în sfârșit, să trecem acest proiect care le face oamenilor viața mai uşoară. Sunt convins că vom reuși să îl aplicăm cu același succes cu care au făcut-o și colegii noștri în județul Ilfov. Am văzut că și azi cei de la USR au votat împotrivă. Mi-e greu să înțeleg  cum poate un partid să pună politica mai presus de oameni”, a declarat inițiatorul proiectului, consilierul PNL, Cătălin Moldoveanu.

Și Andrei Baciu, președintele PNL Sector 3, a scris pe pagina sa de Facebook că  „este o veste extraordinară și pentru că sterilizarea gratuită va însemna o deschidere mai mare către adopție. (…) Felul în care ne raportăm la animale și modul în care ne purtăm cu ele spun foarte multe despre noi și despre comunitatea în care trăim. Vreau să facem din sectorul 3 un loc care pune grija față de calitatea vieții pe primul loc”. 

La ședință, pentru susținerea proiectului, au fost prezente mai multe ONG-uri de profil, inclusiv Hilde Tudora, șefa Biroului Protecția Animalelor la Consiliul Județean Ilfov, cea care a implementat cu succes această soluție în Ilfov.

“În sfârșit, datorită Partidului Național Liberal, Primăria sectorului 3 face acum ce trebuia să facă de ani de zile: să prevină suferința oamenilor și a animalelor. Mă bucur enorm să văd că cetățenii din sectorul 3 își vor putea steriliza și microcipa gratuit câinii. E complet normal să vedem o astfel de măsură, într-o țară în care problema animalelor singure este una de siguranță națională. Animalele nu au ce căuta pe străzi, trebuie să alegem calea umană și eficientă. Îl felicit pe Cătălin Moldoveanu, mereu am spus că avem nevoie de oameni politici cu viziune, axați pe toate probleme, de oameni politici care respectă ființele în general și fac tot ce e necesar să aducă bunăstare”, a declarat Tudora. 

Programul de sterilizare şi microcipare a câinilor de rasă comună urmează să fie derulat cu ajutorul ANSVSA şi DSV, cu implicarea asociațiilor şi a ONG-urilor de profil.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.