România urmează să fie lovită de un ciclon mediteranean care va aduce schimbări semnificative ale temperaturilor.

Florinela Georgescu a vorbit în exclusivitate la Realitatea PLUS despre prognoza meteo pentru următoarele zile și săptămâni și a confirmat prezența unui ciclon mediteranean deasupra țării noastre: 

„Prognoza prezintă unui ciclon format în bazinul Mării Mediterane. Temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal, va aduce și precipitații. De mâine încep ploile pe partea de sud a țării, pe arii restrânse și apoi se vor extinde în toată partea de sud și de est a teritoriului.

În zonele montane înalte sunt de așteptat și lapoviță și ninsoare. Nu vor fi de foarte mare durată aceste precipitații, pentru că temperaturile, deși vor marca o scădere începând de marți, vor continua să se mențină pozitive, chiar și la altitudini mai mari, iar nopțile vor fi cu temperaturi pozitive. Abia la jumătatea săptămânii, sau în a doua parte a săptămânii, posibil temperaturi scăzute sub 0 grade. Altfel spus, începem luna martie cu o vreme schimbătoare, capricioasă, așa cum știm tradițional că este această lună.

Pot să vă spun că pentru următoarele 2 săptămâni vom fi cu această tendință de vreme schimbătoare. După aceste câteva zile cu precipitații și urmate de temperaturi ceva mai scăzute, e de așteptat ca în weekendul viitor temperaturile să crească 2-3 zile și nu ar fi exclus ca săptămâna viitoare să scadă din nou”, a declarat Florinela Georgescu, ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.