Decizie radicală a oficialităților din statul american Tennesse, acolo unde parlamentarii au adoptat o măsură care ar permite personalului școlii să poarte arme pe terenul școlii.

Parlamentarul republican Ryan Williams a declarat marți că proiectul de lege va spori siguranța școlii.

„Cred că aceasta este o metodă prin care putem face asta, pentru că ceea ce faci este că creezi un factor de descurajare”, a spus el la etajul Camerei. 

Conform legislației, profesorii și membrii personalului care doresc să poarte o armă ascunsă pe terenul școlii ar trebui să urmeze un minim de 40 de ore de formare aprobată specifică poliției școlare în fiecare an.

Deputatul democrat Bo Mitchell a respins măsura, referindu-se la împușcătura de anul trecut la Covenant School din Nashville, când trei copii și trei adulți au fost uciși. 

„Asta este ceea ce vom face. Aceasta este reacția noastră la uciderea profesorilor și a copiilor într-o școală, reacția noastră va arunca mai multe arme în ea. Ce e în neregulă cu noi?” spuse Mitchell la etajul Camerei.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului republican Bill Lee nu a răspuns solicitării presei de a face comentarii privind intenția sa de a semna sau nu măsura. El poate fie să semneze proiectul de lege, fie să permită ca acesta să devină lege fără semnătura sa.

Tennessee nu este singurul stat care a aprobat legislația care permite profesorilor să poarte arme. Potrivit Giffords Law Center, un grup de prevenire a violenței cu armele, cel puțin 26 de state au legi care permit profesorilor sau altor angajați ai școlii să dețină arme pe terenul școlii, cu unele excepții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.