Gianina Șerban, deputat AUR, a izbucnit pe rețelele de socializare după ce a aflat de cazul revoltător de la o școală pentru copii cu nevoi speciale, acolo unde șapte băieți au fost violați de doi angajați timp de trei ani.

”Zilnic aflăm de cazuri de minori abuzați, iar ultimul caz al celor șapte minori abuzați la Drobeta Turnu Severin la un centru de minori. Vă puteți imagina ce înseamnă acești trei ani în care acești copii au fost supuși unor tratamente inumane?

Pentru astfel de fapte și pentru faptul că un abuz sexual este o crimă, din punctul meu de vedere, am depus acum câteva luni un proiect de lege care să îi pedepsească pe cei care abuzează sexual minorii cu o pedeapsă complementară, castrarea chimică a violatorilor.

Astăzi am primit un aviz favorabil în Comisia de Sănătate pentru acest proiect legislativ și sper să înțeleagă și colegii din alte partide că cei care comit astfel de fapte o vor repeta după ispășirea pedepsei privative de libertate.

Se vorbește că acest tratament ar fi inuman. Dar fapta comisă este umană? Traumele și sechelele cu care vor trăi copii abuzați sexuale se vor resfrânge asupra întregii lor vieți!

Trebuie să încercăm să nu mai căutam înlăturarea efectelor unor asemenea fapte și să încercă să le prevenim”, a spus Gianina Șerban.

Cazul de la Drobeta Turnu Severin

Un instructor pentru educație al Centrului Școlar pentru Educaţie Incluzivă „Constantin Pufan” din Drobeta Turnu Severin și un paznic al DGASPC Mehedinți au fost arestați, fiind acuzați de viol și abuz sexual cu minori.

Potrivit Antena 3 CNN, cei doi bărbați, de 53, respectiv 56 de ani, au fost reținuți după care arestați preventiv pentru 30 de zile. Aceștia sunt cercetați după ce, pe parcursul a trei ani, ar fi întreținut raporturi sexuale cu șapte minori (toți băieți), dar există suspiciunea că numărul victimelor ar fi mai ridicat. Faptele au fost comise în afara spațiilor de lucru, în apartamentele bărbaților. Angajații au fost dați afară în urma incidentelor.

„Facem precizarea că, din informațiile noastre, există, la acest moment, un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor împotriva minorilor, de către un angajat din sistemul de învățământ cu o vechime în muncă de peste 15 ani, față de care nu au fost înregistrate, anterior, plângeri disciplinare sau penale.

Din comunicarea instituțională, rezultă că faptele au fost săvârșite în afara spațiului educațional. Facem precizarea că instituția noastră este total împotriva oricărei forme de încălcare a integrității psihice și fizice ale educabililor și că este parteneră a tuturor instituțiilor care sprijină educația și apărarea drepturilor copiilor.”, transmite ISJ Mehedinți.

Minorii proveneau din medii sociale defavorizate și erau ademeniți cu sume modice de bani. Este vorba despre cinci minori plasați în centre ale DGASPC și doi minori care erau școlarizați la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan”.

 

Material realizat de S.C. DGI MULTIMEDIA DESIGN S.R.L. la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor – Alianța AUR, CMF 41240016

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.