Un document care detonează alegerile, prezentat în exclusivitate de Realitatea PLUS, arată că Nicușor Dan a fost racolat de Securitate pe când era încă elev, după ce și-ar fi turnat colegii și un profesor înainte de Olimpiada de Matematică din 1988, care a avut loc în Australia. Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității va analiza mâine documentul, după sesizarea Realitatea PLUS. Cu doar 6 zile înainte de alegeri, masca noului Petrov a căzut. După dezvăluirile postului nostru de televiziune, actualul edil al Capitalei, care visează de altfel un nou mandat, a început să cenzureze de pe pagina personală de Facebook toate postările în care era criticat de cetățeni pentru gestul abominabil. Reacția lui Nicușor Dan prin care adâncește însă misterul și confirmă legăturile cu Securitatea este, practic, o asumare, atrage atenția consultantul politic Dorin Iacob.

Imagine

Consultantul politic Dorin Iacob, candidat la Primăria Capitalei din partea Alternativa Dreaptă, susține că reacția edilului Nicușor Dan după ce în spațiul public a apărut un document care sugerează că a colaborat cu Securitatea „este practic o asumare, o recunoaștere publică” a acestui fapt. 

„Este practic o asumare, o recunoaștere publică a faptului că în acele împrejurări și pentru acele scopuri de anticipare la olimpiadă, pentru că unii puteau participa, alții nu, a colaborat cu Securitatea.

Ce mă intrigă pe mine este de ce nu recunoscut mai demult, ci abia azi, pus în fața dezvăluirii, printr-un document asupra căruia specialiștii urmează să se pronunțe, dar un document care certifică împrejurări reale recunoscute și validate chiar de către Nicușor Dan? Ce-mi spune mie acest lucru este foarte posibil ca acest document să existe de foarte mulți ani în mâinile unor oameni și în baza lui Nicușor Dan să fi fost santajat acum, în anii democrației.

DORIN IACOB: NICUȘOR DAN TREBUIE SĂ NE SPUNĂ DACĂ A FOST ȘANTAJAT, DACĂ ESTE ȘANTAJABIL

După 1990, s-au folosit astfel de lucruri și documente care certifică împrejurări reale în care a fost omul prins și atunci este foarte ușor să vii să-l recrutezi sau să-l șantajezi pe un astfel de om.

Asta trebuie să lămurească în fața opiniei publice și a făcut un prim pas azi domnul Nicușor Dan, că a recunoscut, mai departe trebuie să ne spună de când știe de documentul ăsta, dacă i-a fost prezentat vreodată, dacă a fost șantajat, dacă este șantajabil cu această împrejurare sau cu altele pe care noi până azi nu le știm”, a explicat consultantul politic Dorin Iacob, candidat la Primăria Capitalei din partea Alternativa Dreaptă, pentru realitatea.net.

Nicușor Dan, racolat de Securitate! A TURNAT doi colegi și un profesor de la olimpiadă – DOCUMENT exploziv

 

Imagine

Lotul de matematică al României, pregătind Olimpiada Internațională din Australia. 1988. În fotografie apar Nicușor Dan și Andrei Moroianu, cumnatul lui Clotilde Armand. Sursă: FB/Nicușor Dan 

CENZURĂ ca pe vremea Securității pe paginile lui Nicușor Dan

După dezvăluirile postului nostru de televiziune, actualul edil al Capitalei, care visează de altfel un nou mandat, a început să cenzureze de pe pagina personală de Facebook toate postările în care era criticat de cetățeni pentru gestul abominabil. 

Nicușor Dan, racolat de Securitate! A TURNAT doi colegi și un profesor de la olimpiadă – DOCUMENT exploziv

BOMBĂ: În nota informativă apare și cumnatul primăriței de la sectorul 1, Clotilde Armand, Andrei Moroianu

Documentul incendiar făcut public de Realitatea PLUS acreditează ideea că actualul primar general, Nicușor Dan, a fost colaborator al Securității, calitate în care și-a turnat colegii de echipă olimpică. Mai complicat e că din document rezultă că primarul s-ar încadra la acțiuni de poliție politică.

Imagine

Imagine

 

Imagine

Documentul este întocmit înaintea olimpiadei internaționale de matematică din 1988.

Din el, aflăm că Nicușor Dan fusese recrutat încă din 1987, înaintea olimpiadei de matematică din Cuba, că și-a turnat colegi selectați pentru olimpiada de matematică din Canberra, Australia, 1988, dar și profesorul de liceu, și că manifesta aptitudini reale de turnător, ca și voința de a lucra cu organele. 

Mai grav, turnătoriile sale s-au dovedit subiective în sensul rău al cuvântului, el încercând să îngroape un camarad pe care nu îl înghițea, până și Securitatea concluzionând că turnătoriile nu aveau acoperire. 

În fine, cel mai grav aspect e că delațiunile lui Nicușor Dan au dus la blocarea deplasării unui elev la Olimpiadă, ceea ce se încadrează la poliție politică.

Datele din document se verifică în bună măsură. În 1987-88 chiar au fost olimpiade în Cuba și Australia, iar numele participanților români din document, precum și perioadele de derulare coincid cu cele de pe site-ul internațional al olimpiadei de matematică, arată inpolitics.ro.

Imagine

Despre ofițerul de Securitate Constantin Agache există dovezi că a existat și a lucrat exact unde scrie în document, la Securitatea municipiului București, în acea perioadă, el decedînd în 1994.

Imagine

Un alt turnător care apare în document este cumnatul lui Clotilde Armand, fratele soțului său, Sergiu Moroianu. Despre Andrei Moroianu, ajuns după revoluție cercetător la Paris, aflăm din document că încercat să utilizeze turnătoriile pentru reglări de conturi cu alți elevi și că informațiile furnizate de el au întărit decizia de a bloca deplasarea olimpicului turnat de Nicușor Dan, adică tot poliție politică.

Citește și: USR-ista securistă a lui Nicușor Dan. După ce a turnat la Securitate, au fondat împreună Uniunea Salvați România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.