Sorin Cîmpeanu: Procentul de disponibilitate la vaccinare este de 48%

Sorin Cîmpeanu: Mă voi vaccina și o voi face public

„Disponibilitatea de vaccinare este de 167.977 de angajați ai sistemului național de învățământ. Este un procent mai scăzut în învățământul preuniversitar, de 45,06%. Este un procent mai ridicat în învățământul universitar, de 59,64%. Per total, luând în calcul toți cei 344.000 de angajați din sistemul național de învățământ, la care se adaugă 9.255 de cadre didactice asociate, procentul de disponibilitate la vaccinare este de 48%, medie ponderată între învățământul preuniversitar și învățământul universitar, deci sub jumătate”, a  declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la „Legile Puterii.”

„Au fost întrebați cei care doresc să se vaccineze precizând că răspunsul nu constituie obligație legală de vaccinare. De partea cealaltă, au fost tratați împreună cei care au răspuns că nu doresc să se vaccineze împreună cu cei care nu au răspuns deloc. Nu au putut. Nu au știut. A fost vacanță. Sunt diverse motive. De aceea am lansat cea de-a doua campanie de interogare,” a notat oficialul, care a precizat că va primi rezultatul în data de 2 februarie.

„Și eu am avut întrebări. Am întrebat pe cei care se pricep. Mi-au răspuns. Mă voi vaccina de îndată ce îmi va veni rândul și o voi face și public,” a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Declarațiile vin în contextul în care în rândul lucrătorii din învățământ  au avut termen până pe 15 ianuarie să anunțe cine vrea să se vaccineze împotriva Covid-19.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.