Veste bună pentru Bucureșteni! Linia de tramvai 41 îşi reia circulaţia normală pe Podul Grant începând de sâmbătă dimineaţă, ca urmare a finalizării lucrărilor de consolidare a podului.

Potrivit comunicatului, vineri până sâmbătă între orele 21:30 si 5:00, vor fi demontate temporar piesele de cale iar tramvaiele vor circula alternativ pe același fir.

În perioada menționată, va funcționa pe linia tramvaiului 41 o serie de autobuze, de tipul naveta 641, între terminalele ,,<Ghencea> şi <Piaţa Presei>, pe Bd. Ghencea, Str. Braşov, Str. Lujerului, Pasaj Lujerului, Şos. Virtuţii, Calea Crângaşi, Pasaj Grant, Str.Turda, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, Bd. Mărăşti, Bd. Expoziţiei”, se mai specifică în comunicat.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că au finalizat în doar nouă luni consolidarea şi reabilitarea Podului Grant, pe tronsonul Turda – Crângaşi.

În comunicatul primăriei este specificată legătura importantă dintre cartierele din nordul și din vestul Capitalei și faptul că în urma unei expertize tehnice s-a constatat că lucrările nu mai puteau fi amânate.

Prima etapă a proiectului, între Turda şi Crângaşi, a fost finalizată într-un timp scurt având în vedere că aici erau problemele cele mai grave. A fost modernizată şi calea de rulare a tramvaiului 41, după aproape 20 de ani.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a declarat că cea de-a doua etapă, pe sensul Crângaşi – Turda, va începe când toate avizele pentru restricţionarea etapizată a traficului vor fi acceptate.

Podul Grant urmează să fie adus la cerinţele de calitate cerute de Legea 10/1995.

Lucrările de reabilitare şi consolidare a Podului Grant sunt realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje.

LAproape 12 milioane de euro este valoarea totală a contractului pentru ambele tronsoane ale podului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.