39 de poiecte sunt dezbătute de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB), printre care și bugetul general al Capitalei pe 2020. Primăria a calculat că veniturile totale bugetate sunt de 10 miliarde de lei.

Bugetul Primăriei Capitalei nu este doar o miză administrativă ci și o miză politică uriașă. Primăria Capitalei poate fi o rampă atât prin prisma bugetului ce va fi gestionat de viitorul primar, cât și al faptului că primăria poate sa fie o rampă de lansare pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

Potrivit unui raport cheltuielile de personal sunt estimate la 1,94 miliarde de lei, dintre care circa 1,1 miliarde pentru instituţiile finanţate integral din venituri proprii.

Pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti este stipulat un buget de 550 milioane lei, pentru Direcţia Generală de Poliţie Locală – circa 67 milioane lei, pentru Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane – aproape 53 milioane lei, pentru ALPAB – 108,7 de milioane de lei, pentru Administraţia Spitalelor – 421,3 milioane lei, pentru Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic – 42,2 milioane lei, pentru Administraţia Străzilor – 199,8 milioane lei, pentru Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic – 173,8 milioane lei.

În plus, CGMB va dezbate şi un proiect referitor la negocierea şi achiziţionarea unui teren pentru construirea unei instalaţii de tratare termică a deşeurilor.

Conform proiectului, achiziţionarea terenului va fi supusă aprobării CGMB. Analiza ofertelor şi negocierea achiziţionării terenului va fi făcută de o comisie numită de către Gabriela Firea şi va fi formată din personal de specialitate.

Consilierii generali vor decide şi privind un proiect despre oferirea gratuită a 5.845 de truse de prim-ajutor locatarilor din imobilele expertizate tehnic cu risc mare seismic.

Trusele de prim-ajutor vor fi predate pe bază de proces-verbal ce se va încheia între Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă şi locatarii din imobilele expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic, transmite Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.