Polițiștii au reușit să descopere una dintre cele mai periculoase grupări care este suspectată că a dat zeci de spargeri la casele de pariuri. Unul dintre atacuri a fost surprins de camerele de supraveghere. În imagini se observă violența jafului dar și modul minuțios în care era organizată spargerea.

În imagini apar doi bărbați cu cagule ce acționează în viteză. Unul dintre ei folosește un baros ca să spargă mobilierul în care era seiful. Sunt cinci suspecți în acest caz, iar prejudiciul pe care l-ar fi creat se ridică la aproximativ 200.000 de lei.

Sâmbătă dimineață, polițiștii au făcut percheziții la domiciliile suspecților. Cinci persoane au fost ridicate și duse la audieri sub acuzațiile de tâlhărie, furt și constituire a unui grup infracțional organizat.

Polițiștii iau în calcul peste 10 jafuri comise de această grupare în București dar și în Timișoara.

Modul de operare al spărgătorilor aduce aminte de Academia Infractorilor, organizația criminală care a dat zeci de spargeri în cele mai cunoscute magazine de bijuterii din Vestul Europei. „Academia” a fost înființată de Adrian Marin Botez, zis „Țâță”. El a reușit să iasă din Arestul Poliției Capitalei chiar în ziua în care a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce unul dintre agenți l-a pus în libertate „din greșeală” după ce a citit greșit mandatul.

Imediat cum a ieșit din arest a înființat o grupare, compusă din peste 100 de executanți, toți recrutați din județul Neamț pe care i-a antrenat să acționeze ca în filmele de acțiune. Persoanele recrutate erau antrenate, coordonate și controlate special pentru a pătrunde în forță în magazine de lux de bijuterii și ceasuri de pe teritoriul Uniunii Europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.