Școlile ar putea fi redeschise după 15 mai, a anunțat joi seară premierul Ludovic Orban. Șeful Guvernului a exclus varianta amânării anului școlar. Orban a vorbit și despre posibila redeschidere graduală a școlilor, astfel ca toți elevii să finalizeze acest an școlar.

„După 15 mai e posibil să redeschidem școlile. Poate fi 20, 25 mai sau 1 iunie. Vom decide pe baza analizelor în contextul epidemiologic”, a declarat premierul Ludovic Orban, la un post TV.

„Ministrul Educației, împreună cu specialiștii, lucrează la scenarii. Dar obiectivul nostru este ca toți elevii să încheie anul școlar, să-și dea examenele și să se înscrie mai departe pentru etapele urmatoare, intrarea la liceu sau adminterea la facultăți”, a afirmat Orban.

Orban a spus că se discută și despre anumite „variante intermediare” daca nu este sigura reluarea completa a cursurilor dar totusi se pot desfasura anumite activitati in efectiv redus de elevi. „Luăm în calcul deschiderea graduală a școlilor sau împărțirea elevilor”, a spus premierul. 

„Niciodată nu am luat în calcul amânarea anului școlar sau neorganizarea examenelor. Obiectivul nostru este ca toți elevii să finalizeze acest an școlar. Atingerea acestui obiectiv și modalitățile în care se vor organiza examenele, a modalităților în care vor fi pregătite toate aceste examene, va depinde de contextul epidemiologic. E o variantă în care se pot finaliza toate cursurile și toate orele pe online și chiar examenul să se dea pe online, e posibil să se dea examenul în alte condiții.

Sunt și variante intermediare, de redeschidere graduală a școlilor. La noi sunt și clase pline. Luăm în calcul deschiderea graduală a școlilor. Aici, ministrul educației, împreună cu specialiștii lucrează la diferite variante și vom fi pregătiți pentru orice situație”, a mai spus premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.