Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că estimarea autorităților în ceea ce privește numărul de angajați aflați în șomaj tehnic pe care statul îi poate plăti este de un milion și jumătate de persoane, în condițiile în care acum cifra este de aproximativ 600.000.

“Avem un număr de solicitări care totalizează 573.000 de salariați cu contracte suspendate, adică sunt, în limbaj popular, sunt astăzi în șomaj tehnic și avem un număr total de aproape 75.000 de solicitări din partea celor celor care se integrează în definiția largă a altor profesioniști conform Codului Civil. Ne refeim aici la persoane fizice autorizate, la cei care lucrează prin întreprinderi familiale, prin întreprinderi individuale, prin alte ofrme de muncă , cu excepția contractului individual de muncă”, a declarat Violeta Alexandru, la emisiunea “Legile Puterii”.

Înterbată până la ce sumă poate statul să suporte șomajul tehnic, ministrul Muncii a precizat că estimarea este de un milion și jumătate de angajați.

“Noi ne-am făcut o estimare care acoperă un număr de peste un milion și jumătate de persoane. Suntem acum la o cifră de 600.000. Vom fi pregătiți pentru orice situație, este o măsură prioritară pentru Guvernul Orban”, a completat Violeta Alexandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.