Un proiect de lege privind acordarea gratuită a 30 de măști de protecție pentru fiecare cetățean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 Mai 2020, pentru protecția în fața COVID-19, a fost depus joi, în Parlament, de PSD și Pro România.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, speră ca proiectul să fie adoptat, în procedură de urgenţă, de Parlament şi trimis la promulgare în trei săptămâni. Potrivit lui Marcel Ciolacu, costul acestor măşti trebuie acoperit de la bugetul statului.

„Din bugetul statului. Franţa, de exemplu, preconizează să folosească un miliard de măşti, la fel, în sistem gratuit. Astăzi am semnat şi eu proiectul la invitaţia domnului Victor Ponta. Am depus amândoi iniţiativa, alături de alţi colegi parlamentari şi lideri de grup. Este depusă la Senat, va intra în procedură de urgenţă. Sperăm să nu o atace şi pe asta PNL la CCR. Cred că în trei săptămâni legea va fi trimisă la promulgare. Repet, cu speranţa în suflet, că PNL nu va ataca şi această lege la CCR”, a afirmat, joi, Ciolacu, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă are o estimare a costului acestor măşti, Marcel Ciolacu a spus: „Depinde cât de gravă este situaţia în România. Nu ştim, pentru că nu testează nimeni. Presupun că niciun efort nu este prea mare pentru un Guvern să ia o astfel de măsură”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.