Din 15 mai, vom putea ieși din localitate să ne vizităm rudele sau pentru activități în aer liber. Se vor deschide parcurile și bisericile, dar școlile, restaurantele și mall-urile vor rămâne închise. Sunt câteva dintre propunerile făcute de autorități pentru perioada stării de alertă. 

Putem ieși din localitatea în care locuim pentru activități în aer liber. De exemplu, ciclism, drumeție, alergare, alpinism, vânătoare sau pescuit, însă nu mai mult de 3 persoane.

Circulația în interes profesional, pentru activități agricole și pentru îngrijirea altor persoane ar urma să fie, de asemenea, permisă, potrivit propunerilor.

Când vine vorba despre ieșitul din casă, se menține regula de a nu forma grupuri mai mari de trei persoane. 

Iar din 15 mai, măștile de protecție vor fi obligatorii. Va trebui să le purtăm în spațiile publice închise, la magazin, în transportul în comun și la locul de muncă.

Vor române suspendate zborurile spre și dinspre țările considerate zonă roșie. Aceeași regulă va fi aplicată și transportului rutier de persoane.

În plus, persoanele care vin în România din țări în care există transmitere comunitară a COVID-19 ar urma să stea tot în izolare sau în carantină, ca și acum.

Școlile și universitățile rămân închise până la finalul anului școlar sau universitar. Însă, pentru elevii din clasele terminale, care au de dat examene, regulile vor fi diferite: vor putea merge să facă pregătire, însă nu mai mult de trei ore pe zi și doar în grupuri de cel mult 10 persoane.

Mall-urile, restaurantele și cafenelele rămân închise. La nunți, botezuri și înmormântări vor putea merge cel mult 16 persoane, de două ori mai multe decât acum, în timpul stării de urgență.

Bisericile vor fi redeschise. Dar slujbele vor fi oficiale doar afară iar oamenii trebuie să păstreze distanța între ei.

Se va putea merge la dentist. Cei care au febră, simptome de răceală, strănută sau tușesc nu vor avea, însă voie. Iar suspecții de coronavirus ar putea avea cabinete stomatologice dedicate.

Nu putem uita de localitățile aflate acum în carantină. Suceava, Țăndărei și mai multe alte localități sau cartiere vor române închise și după ce vom ieși din starea de urgență. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.