Primarul general al Capitalei nu renunță la testarea în masă. Gabriela Firea a declarat, la Realitatea PLUS, că luni va fi pus în dezbatere publică un proiect pentru testarea bucureștenilor care se oferă voluntari. De această dată, este vorba despre teste real-time. Acțiunea este gratuită, iar decontarea pentru clinici și spitale va fi făcută de Primărie. 

Proiectul va fi supus dezbaterii, luni, în Consiliul General și presupune testarea a 11.000 de bucureșteni voluntari. Dar e vorba de oameni care au stat în carantină sau au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19. Primăria Capitalei va deconta 200 de lei pentru fiecare test real-time PCR de voluntar.

„Noi vom deconta 200 lei, suma pe care o deconteaza si CNAS atat spitalelor, cat si clinicilor private. Practic, li se deconteaza pentru fiecare test al fiecarui bucurestean care intra voluntar in proiect 200 de lei, suma pe care o primesc aceste clinici de la statul roman prin CNAS, atunci cand realizeaza un test pentru o persoana din carantina simptomatica sau o persoana contact”, a declarat Gabriela Firea, intr-o interventie la Realitatea PLUS.

Relaxarea măsurilor va fi sigură doar după ce vom constata că lucrurile merg spre bine, atrage atenția Primarul Capitalei.

„Decat daca testam in toata taara, incepand cu marile orase intr-adevar si continuand cu toate orasele si comunele. Cand vom avea tabloul corect, atunci vom sti ce masuri trebuie sa fie luate si populatia va intelege acele masuri”, a mai spus Firea.

Încă de la începutul pandemiei, Gabriela Firea, managerul Institutului Matei Balș din București, Adrian Streinu-Cercel, și fostul ministru al Sănătății Victor Costache voiau să testeze bucureștenii. Atunci vorbeau de teste rapide, însă proiectul a fost respins de Guvern. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.