Antivacciniști și rusofili și-au dat întâlnire de la ora 17:00 pentru a cere ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, informează Realitatea PLUS.

UPDATE ORA 19 – Jandarmii și polițiștii aflați la protestul din Piața Victoriei au împărțit în mod gratuit măști de protecție pentru cei care au dorit să poarte. 

UPDATE ORA 18 – Viorel Catarama a venit si el la protestul din Piata Victoriei, asa cum a promis astazi. El s-a imbratisat cu protestatarii.

UPDATE ORA 17 – Câteva zeci de persoane sunt prezente deja în Piața Victoriei cu bannere și mesaje. Deși astăzi protestatarii s-au organizat și au semne pe asfalt pentru a încerca să păstreze totuși distanța socială, cei prezenți preferă să stea mai aproape unul de altul decât ne recomandă autoritățile.

Omul de afaceri Viorel Cataramă, care se chinuie să se infecteze cu Covid-19, spune că va merge și el în această seară la protest. 

Vă reamintim că România a avut parte de un protest în fața sediului Guvernului  chiar în prima zi de relaxare a măsurilor de izolare impuse de autorități.

Peste o sută de oameni s-au adunat, vineri după-amiază, în Piața Victoriei, din Capitală, și au scandat împotriva Guvernului Orban și a măsurilor de restricție impuse prin starea de alertă.

Printre cei prezenți s-au aflat și fostul europarlamentar, Adrian Severin, și fostul candidat la prezidențiale, Bogdan Stanoevici. Unul dintre participanți, cunoscutul protestatar Marian Moroșanu, zis și ,,Ceaușescu”, a fost ridicat de jandarmi.

Protestul a durat aproape patru ore. Oamenii nu au purtat măști de protecție și nici nu au păstrat distanța de socializare aferentă stării de alertă în care ne aflăm.

Protestul a iscat controverse legate de nerespectarea măsurilor de protecție și posibilitatea aplicării de sancțiuni în cazul protestatarilor, părerile fiind împărține din acest punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.