A fost protest la Dragodana,în Dâmbovița. Primarul și o parte dintre cetățenii comunei au iesit în stradă ca să ceara apă. „Nu se mai poate așa, Vă implor faceți ceva”, este mesajul disperat al primarului adresat Companiei de Apă Târgoviste Dâmbovița, societate ce asigură livrarea de apă potabilă în comună. Reprezentanții Companiei au anunțat că apa potabilă se livrează după program în localitate, dar și în alte zone din Dâmbovița din cauza secetei pedologice. Se pare că la Dragodana însă apa furnizată nu are deloc presiune, nici în timpul orele de program anunțate de companie, astfel ca doua sate nu au deloc apă de aproape trei săptămâni. Oamenii spun că este posibil că si cazurile de coronavirus, apărute în localitate, să aibă legatura cu asta, deorarece oamenii nici să se spele pe mâini nu au cu ce.

Imagine

Primarul Gheorghe Sandu, alături de câteva zeci de localnici, a iesit în stradă sa protesteze împotriva indolenței celor de la Compania de Apă Târgoviste Dâmbovița. Protestul , organizat în data de 16 mai, pe raza localitătii, vine după ce a fost realizată inclusiv o petiție on-line, prin care se cere rezolvarea problemei apei potabile de la Dragodana, dar și după ce localnicii au ameninnțat că vor bloca DN 72 ( pe segmentul Târgoviste-Găesti) dacă nu se face ceva.

„Două sate, din șapte, nu au apă de 2 săptămâni, aproape 30-40 de zile. Nu se poate așa ceva. Deja avem cazuri de COVID ,în comună. Nu avem apă nici de băut. Nu se mai poate. Este o indolență totală la Compania de Apă. Vă implor faceți ceva.” A spus,în timpul protestului, primarul localității Gheorghe Sandu (foto).

Imagine

Oamenii sunt de-a dreptul disperați pentru că, în unele zone ale comunei nu este apă de mai multe săptămâni, iar orarul de furnizarea a apei potabile, anunțat de CATD nu este respectat, spun aceștia, pentru că apa nu are presiune sau pur și simplu nu ajunge deloc la ei.

Imagine

 

Cei de la CATD au anunțat că din cauza secetei pdologice s-a luat măsura restricționării furnizarii de aPă potabilă către cei din Dragodana, după ce si Prefectura Dâmbovița anunțase că solicită măsuri si un plan de acțiune; celor de CATD, dar nu numai acestora, pentru rezolvare problemei apei potabile, din județul Dâmbovița, ce, din cauza secetei pedologice, se anunță a fi una de proporții, în special pe perioada verii.

La Dragodana au fost înregistrate și primele cazuri de infectie cu coronavirus,în ultimele zile (trei persoane), provenind din focarul de la ARCTIC Găesti (localitate învecinată). Oamenii spun însă că este posibil ca și lipsa apei și imposibilitatea de a pune în aplicare măsurile de igienă pentru prevenirea răspândirii coronaviruslui (spălatul mâinilor) să fi facilitat apariția cazurilor de coronavirus în localitate.

Sursa: Realitatea de Dambovita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.