Premierul Ludovic Orban le-a transmis un mesaj, miercuri seară, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus , liderilor PSD, ALDE și PRO România, care l-au criticat pentru ocolirea Parlamentului pe prelungirea stării de alertă, și anume că le-a răspuns cu legea în față și că nu poate încălca legea. 

“Eu am acționat în conformitate cu legea. Guvernul, la propunerea ministrului Afacerilor Interne și Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în baza evaluărilor specialiștilor, a adoptat hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă pentru 30 de zile. E clar că e necesară menținerea stării de alertă pentru că doar așa există posibilitatea pentru autorități să asigure măsurile de protejare a populației. Așa-zisa Opoziție care deține o majoritate de moment instigă la nerespectarea regulilor, nesocotește pericolul uriaș care există, bagatelizează, desconsideră sistematic acest pericol care pândește sănătatea și viața românilor”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

“Am avut un schimb de adrese, am trimis Parlamentului hotărârea de Guvern și în adresă le-am trimis această hotărâre de Guvern pentru informare. Mi-au trimis o adresă în care mi-au solicitat să introduc și solicitarea de încuviințare a prelungirii stării de alertă și le-am răspuns cu legea în față. Eu nu pot să încalc legea, ca premier”, a completat premierul.

În ceea ce privește eventuala sesizare la Curtea Constituțională anunțată de Marcel Ciolacu, premierul a anunțat că există deja o sesizare la CCR.

“Sesizarea la CCR e deja făcută, e invocată o excepție de neconstituționalitate în prevederile din legea 55 în care se atrage atenția asupra încălcării separației puterilor în stat, în legea 55, când Parlamentul și-a arogat puterea de a amenda o hotărâre de Guvern”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul i-a asemănat pe cei de la PSD cu niște „clopoței care sună în gol”.

Liderul de la Palatul Victoria a făcut un apel către populație să respecte în continuare regulile, pentru că numărul cazurilor de îmbolnăvire crește.

“Este îngrijorător, pericolul nu a trecut. Fac un apel către oameni, să se ferească, să respecte regulile , nu e de joacă”, a conchis premierul.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.