Candidatul independent la Primăria Capitalei, susținut de formațiunile de dreapta, Nicușor Dan, a depus azi o plângere penală împotriva primarului sectorului 5, Daniel Florea.

Totodată, sesizarea îi vizează și pe șeful Poliției Locale și pe șeful Serviciului de Salubritate, care asigură servicii de curățenie în Sectorul 5.

„După cum știți, conferința mea de presă a fost bruiată de viceprimarul Capitalei. În urmă cu câteva zile, o altă conferință de presă pe care am avut-o, a fost bruiată de angajații și de mașinile Serviciului de Salubritate al Sectorului 5, care s-au învârtit și au claxonat în jurul conferinței. Sunt două probleme. O problemă politică, pe care trebuie să și-o asume PSD București și presedintele PSD Bucuresti, Gabriela Firea, pentru că e vorba de cine este cu adevărat proprietarul domeniului public”, a declarat Nicușor Dan.

VIDEO aici:  https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/697752677683283/

Acesta face referire și la compania de salubritate.

„În al doilea rând, dacă vorbim de o companie care aparține Sectorului 5 și care este platită din banii noștri, ce face această societate e o chestiune care ne privește pe toți pentru ca este vorba de bani publici (…) Acum vorbim de latura penală, la acțiunea de acum câteva zile, pe 18 iunie, au fost folosiți bani publici și angajați ai serviciului public de salubritate pentru a impiedica desfășurarea unei conferințe”, a mai spus Nicușor Dan.

„Firea este responsabila politic”, a completat acesta, precizând însă că plângerea penală nu o vizează direct.

Două conferințe de presă ale lui Nicușor Dan au fost întrerupte în ultimele două săptămâni. În prima situație, viceprimarul Capitalei a mers cu un dulap și l-a întrerupt în repetate rânduri pe Nicușor Dan. A doua scenă s-a petrecut în urmă cu câteva zile, când jurnaliștii și candidatul la Primărie au fost stropiți cu substanță dezinfectantă de mașinile de salubritate ale Primăriei Sectorului 5, care au pornit în zona în care Nicușor Dan improvizase un loc pentru declarații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.