Începând de azi de la ora 10.00 și până mâine la ora 10.00 este în vigoare o avertizare cod portocaliu. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în Moldova și în zona montană a Olteniei și Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben pentru aceeași perioadă.  În intervalul menționat, în Dobrogea, Muntenia și local în Oltenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Va fi, de altfel, vreme instabilă în toată țara până joi. Potrivit ANM, întreg teritoriul României va fi de mâine și până joi sub cod galben de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat vor fi frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est și în zonele de munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.