Fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, a ajuns vineri dimineață, la sediul DNA, după ce a fost citat de către procurorii pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de inculpat în dosarul “Tel Drum”, în care este acuzat de constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri.

”Sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum care brusc, după 3 ani, este pus din nou pe tapet, cu puţin timp înainte de campania electorală. Să se discute despre acest dosar în care – şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu. Era vorba despre două  drumuri făcute cu fonduri europene. Drumurile există. Eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante din judeţul ăla”, a declarat Liviu Dragnea, într-un interviu acordat Ancăi Alexandrescu și difuzat de Realitatea Plus.

Liviu Dragnea a fost adus la sediul DNA cu duba de la Penitenciarul Rahova, unde ispăsește o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primită în mai 2019 în dosarul angajărilor fictive. Fostul lider PSD a fost așteptat la DNA de către protestatarul Marian Ceaușescu, care i-a strigat: ”Hai, pușcăriașule”.

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul „Tel Drum”, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Dosarul s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.