Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a criticat dur, miercuri seară, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, companiile de stat Romgaz și Hidroelectrica, precizând că Romgaz vinde gaz la cel mai scump preț, fiind producător.

“Sunt o dezamăgire, o să o spun de acum încolo public până nu văd schimbări, același lucru. Nu se poate ca Romagzul să se facă că este furnizor al clienților casnici, dar să vândă gazul la cel mai scump preț, el fiind și producător de gaze. Acest lucru trebuie să înceteze. Romagzul trebuie să priceapă, odată pentru totdeauna, că dacă nu intră în piața de furnizare îi scade cota de piață. Nu e normal ca producător să vândă unui furnizor care, la rândul lui, vinde mai scump unui client casnic când eu pot, ca producător, să sar acel , să fiu eu furnizorul acelui client casnic.

„La fel și la energie electrică, Hidroelectrica, care este unul dintre cei mai mari producători de energie și energie verde, zice că este furnizor. Cum poți să te gândești că ești furnizor de energie electrică când tu nu ai nici 3.000 de clienți la nivel național? Pentru că dacă ai avea 3.000 de clienți, nu ți-ar mai fi retras licența de furnizor de ultimă instanță Autoritatea de Reglementare. Dacă nu vor înțelege acest lucru, chiar voi lua măsuri cu  managementul acelei companii. Fac o politică comercială extraordinar de proastă”, a declarat Virgil Popescu, la Realitatea Plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.