Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat, luni seară, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că cele 80 de miliarde de la Uniunea Europeană nu sunt menite pentru pensii și salarii, ci pentru investiții.

“Acești bani (de la Uniunea Europeană –n.r.) nu sunt pentru pensii și salarii. Investițiile le treccem pe fonduri europene și cheltuielile curente rămâne pe bugetul României. E și o strategie de sustenabilitate. Până acum, PSD a transferat investițiile pe buget dintr-un motiv simplu: așa puteau să fure bani. Am oprit anul acesta acest lucru, investițiile se fac din fonduri europene, cheltuielile pe buget. Așa am oprit jaful banului public”, a declarat ministrul Finanțelor Publice.

Florin Cîțu a precizat că autoritățile încearcă să deconteze și banii pe cheltuielile cu noul coronavirus și pentru menținerea locurilor de muncă.

“Am avut proiectele înainte ca bugetul să fie aprobat. Noi am prezentat atunci programul de relansare a economiei României. Pentru anul acesta, încercăm pentru decontări pe cheltuieli de Covid și pentru menținerea locurilor de muncă. Până la 5 miliarde de euro încercăm să decontăm și noi”, a completat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.