Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat, luni seară, la emisiunea „Legile Puterii” de la Realitatea Plus că alocațiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent în jurul a 15%. Proiectul este în avizare și va fi avizat în următoarea ședință de Guvern, care va avea loc săptămâna aceasta.

“La dublarea alocațiilor a fost mereu o problemă, e o lege populistă facută să arunce în aer Guvernul. E o lege făcută fără finanțare, din punctul meu de vedere e neconstituțională.

Noi vom crește alocațiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea ședință de Guvern va fi avizat. Și în creșterea pensiilor și în cea a alocațiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiții din ultimii ani.

Premierul va anunța (cu cât vor crește alocațiile-n.r.). Creșterea (alocațiilor –n.r.) e mai mare decât am propus să crească la pensii. În jurul acestei cifre de 15%, da. Dar vom face de la 1 ianuarie o altă creștere, nu ne oprim aici”, a declarat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor Publice a precizat că decizia privind majorarea pensiilor va fi anunțată la jumătatea lunii august.

“Pentru pensii, vom anunța la rectificarea bugetară, care va avea loc la jumătatea lunii august. Eu susțin 10 la sută, e ceea ce susțin acum în context economic”, a completat Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.