România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, a declarat ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman,prezent  la un eveniment al Consiliului din România al Ligii Navale a Statelor Unite, la Eforie Nord.

Adrian Zuckerman nu a precizat dacă va fi vorba despre o prezență americană permanentă, ci a spus doar că va fi una „substanțială”.

„România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat-cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, a spus ambasadorul Adrian Zuckerman.

Declarația sa vine în contextul în care Statele Unite au decis retragerea a 11.900 de militari americani din Germania, pentru a repoziționa o mare parte dintre aceștia în Belgia, Italia și alte țări NATO. Anunțul a fost făcut miercuri de șeful Pentagonului, Mark Esper.

„Prețuim foarte mult parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite, precum și importanța Alianței NATO. Suntem mândri să fim prezenți în regiunea Mării Negre ca parte a angajamentului nostru pentru pace, securitate și prosperitate în regiune și nu numai”, a declarat Adrian Zuckerman, cu ocazia discursului susţinut la Eforie Nord şi publicat de Ambasada SUA în România.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.