Cel puţin 135 de oameni au murit, iar numărul răniților trece de 5.000. Însă bilanțul este în creștere, pentru că echipele de salvare caută supraviețuitori printre ruine.

Noile cifre date publicității joi dimineață arată cel puțin 5.000 de răniți, dar un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a declarat că bilanțul ar mai putea crește. „Acest bilanț nu este unul final”, a spus el.

Peste 300.000 de oameni au rămas fără locuințe după explozia puternică din capitala Libanului. Salvatorii caută în continuare supraviețuitori sub dărâmături. Între timp, rețelele de socializare au fost invadate cu filmări ale libanezilor care au surprins momentele dramatice din timpul și de după explozie.

Ancheta este în desfășurare în capitala Libanului. S-au făcut primele arestări. Membrii administrației portuare au fost plasați în arest la domiciliu și vor trebui să răspundă de ce nitratul de amoniu a fost lăsat din 2014 într-un loc care nu a fost securizat. În Liban au început deja să sosească ajutoare internaţionale, în special din Franţa, Egipt şi din ţările din Golful Persic.

Guvernul libanez a anunțat decretarea stării de urgență pe o perioadă de două săptămâni în Beirut după explozia de marți seară, relatează The Guardian.

Prin instituirea stării de urgență, guvernul libanez dă armatei țării putere absolută în capitală, conform The Guardian. Executivul de la Beirut a anunțat măsura în timpul unei ședințe de guvern.

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.