Ministrul de Interne, Marcel Vela, a dispus verificări la Poliția Capitalei după dezvăluirile fără precedent făcute de Marius Andrei, șeful Serviciul Grupări Infracționale Violente. Acesta a declarat că, în 2019, s-ar fi pus presiune pe politiști pentru ca interlopii să fie anchetați doar pentru infracțiuni minore, scăpând astfel de pedeapsa pentru cele grave, anunță Realitatea Plus.

 ”S-a cerut să supraveghem și să documentăm peștii mari doar cu infracțiunile mărunte. Nici noi n-am înțeles de ce, începând cu 2019, odată cu schimbarea conducerii Poliției Capitalei, am devenit o structură incomodă. Ni s-a cerut în mod concret încă din ianuarie 2019 să nu mai efectuăm activități împreuna cu procurorii DIICOT și să ne rezumăm doar la activitățile cu parchetele locale”, a dezvlăluit Marius Andrei.

Scopul presiunilor era unul singur, să reducă din personal, iar anchetele să nu mai poată fi terminate, susține acesta. Interviul integral, în exclusivitate pentru Realitatea Plus, poate fi ascultat AICI. Dezvăluirile au fost făcute în contextul scandalului generat de uciderea interlopului Emi Pian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.