Se agită partidul roșu din toate încheieturile – se apropie marele congres care va decide cine va fi următorul jupân. Ce spectacol minunat este în mod tradițional congresul PSD – noaptea cuțitelor lungi, ziua cuțitelor scurte … de fiecare dată au ieșit scântei și liderii pierzători au fost sacrificați ritualic. Cei care se făceau ieri preș în fața magnificului șef, azi îl vor înjura cu gura plină și vor jura de cele sfinte că niciodată nu l-au plăcut pe șeful abuziv.

În ordinea numerelor de pe tricou, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă ar putea documenta experiența pentru publicul dornic de detalii spumoase. 

Așa e la ei – când liderul e pe cai mari e perfectul, nelimitatul, atotfermecătorul, aducătorul de minuni. Când li se fâsâie influența, liderii lor devin – căpușe nenorocite, corupți incorigibili, penali, hoți, practic ultimii oameni. Așa se purifică ei, ritualic, de rău. 

Din rău în mai rău … Așa au mers permanent. La pesede nivelul de inteligență și cultură a scăzut sistematic. Consultanții lor cred că se roagă la fiecare ieșire publică a liderului să nu fie chiar atât de dezastruos la nivel de șifonare a gramaticii limbii române … ca să nu mai vorbim de logică. 

Au depășit de ceva vreme etapa scăldării în mediocritate. Pe vremea lui Dragnea, cu cât erau mai prost, mai ușor de folosit pe post de marionetă, cu atât aveai mai multe șanse de promovare. Până unde? Pai până la fotoliul de ministru. Când te uiți prin arhivă la declarațiile făcute de zecile de miniștri din cei trei ani de guvernare, te apucă în primă fază râsul isteric! Dumnezeule! Oamenii aia chiar au existat și au condus ROMÂNIA! Apoi te apucă un sentiment de revoltă profundă! Cât și-au bătut joc de noi! Cât ne-au putut urî! 

Nu cred că a existat o epocă, în istoria noastră, în care am fost mai umiliți, mai furați …

Numai că tupeul lor e maxim! Acum vor să revină la guvernare! Și poate că unii ar putea să îi creadă capabili de schimbare și dornici să ne ofere ceva … decent! Hai să vă dau o știre. Astăzi presa scrie că – în interiorul PSD, Marcel Ciolacu ar fi comunicat oamenilor că are două propuneri pentru funcția de premier, prima variantă ar fi Vasile Dîncu, iar a doua Sorin Grindeanu. 

Sorin Grindeanu??? Singurul premier din istorie demis de propriul partid? Cel care, ințial, sărea din scaun în poziția drepți, când trecea Dragnea pe lângă el? 
Curat reformat! Să ne ferească Dumnezeu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.