„Îl felicit pe premierul Ludovic Orban pentru că nu sacrifică țara pentru un pumn de voturi, așa cum ar vrea PSD. L-am avut pe Tăriceanu premier, care în 2008, pentru un pumn de voturi a aruncat țara în cea mai gravă criză economică după al doilea Război Mondial. Am fost nevoiți să scoatem castanele cu acele măsuri nepopulare. Orban nu cade în această capcană, cu riscul politic de a fi taxat” a declarat Emil Boc, fost premier, la „Legile Puterii”, de la Realitatea Plus.

„PSD se ghidează după principiul: adultul nu crede în Moș Crăciun, el îl votează. Ei știu că această măsură nu poate fi pusă în aplicare, o lansează doar public. Electoratul PSD să înțeleagă că politicienii aceștia vând iluzii, iar amendamentul lui Teodorovici, tehnic, împiedică guvernul să plătească pensii, salarii și ajutoare sociale. Dacă s-ar accepta amendamentul, România nu ar putea să își acopere deficitul. O harababură ca la PSD nu am văzut nicăieri”, a mai spus Emil Boc.

La propunerea PSD, parlamentarii din Comisiile de buget-finanțe au abrogat miercuri articolul din ordonanță referitoare la rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%. Astfel, rămâne în vigoare articolul din legea pensiilor care prevede majorarea cu 40%.

Decizia a fost criticată de premierul Ludovic Orban, care anunță că va folosi toate pârghiile, inclusiv o nouă rectificare bugetară.

„Vom modifica aceste prevederi care aruncă România în faliment. PSD vrea falimentul României. România nu are nevoie de dușmani externi pentru ca are cel mai mare dușman intern care e PSD. Măsura ar provoca în total un surplus de cheltuieli de 6,3% din PIB. Este de nesuportat. Mai ales ca e însoțită de amendamentul lui Orlando, valetul lui Vâlcov, care a făcut praf economia, prin care se reduce plafonul de îndatorare. Asemenea nebunie nu am văzut de 30 de ani. Eu nu am crezut că acest partid poate să pice într-un asemenea delir antiromânesc, să voteze asemenea absurdități, aberatii, anti-economice. Acest partid și-a pierdut total busola nu mai are legătura cu interesul României”, a spus premierul Orban.


Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.