Bătaie de joc fără margini! Deși promit tablete pentru elevi, autoritățile din multe localități nu asigură nici măcar condițiile minime de igienă. Toalete insalubre, în fundul curții, lipsa apei potabile și menajere, școli care stau să cadă. Aceasta este, în plină pandemie, realitatea sumbră cu care se confruntă mii de copii și profesorii lor, relatează Realitatea PLUS. 

În satul Biceștii de Jos, din comuna vrânceană Dumitrești, elevii sunt nevoiți să meargă la o toaletă în curte iar apoi trebuie să se întoarcă în școală pentru a se spăla pe mâini.

Din păcate, nu există săpun, nu există dezinfectant, nu este apă. Copiii nu au cu ce se spăla după ce folosesc toaleta din curtea școlii.

La o altă școală, din aceeași localitate, situația e și mai gravă. Grupurile sanitare sunt insalubre, iar mirosul este greu de suportat. Clădirea stă să cadă peste elevi dar unitatea are termopane, cum de altfel recunoaște mândru și administratorul unității.

Coordonatorul unității pare conștient de problemele de igienă pe care le are școala, dar spune că nu poate face mai mult.

„Am reparat cât s-a putut”, spune acesta.

Edilul comunei nu a fost găsit de reporterul Realitatea PLUS Sebastian Oancea, pentru o discuție despre situația școlii.

În Primăria din Dumitrești, angajații au tot ce le trebuie, știu situația dezastruoasă din școli dar dau din umeri.

Secretara din primărie confirmă situația din cele două școli din Dumitrești. 

În România, în septembrie 2019, erau 1.176 de școli cu toalete în curte. Situația pare să fi rămas la fel și în 2020. Ca în comuna Dumitrești, sunt sute astfel de școli în România, iar contextul pandemic din acest an, complică și mai mult lucrurile. 

 

Sursa: Realitatea de Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.