România și Slovenia au avut cele mai mari scăderi lunare ale vânzărilor cu amănuntul, potrivit datelor Eurostat, publicate luni. La nivel european, media a fost pozitivă, de 4,% în august, față de iulie, potrivit realitatea.net

Cele mai mari creșteri ale vânzărilor cu amînuntul au fost în Belgia (+9.6%), Franța (+6.2%) și Germania (+3.1%). La polul opus, cele mai severe scăderi au fost în România și Slovenia (fiecare cu -1.6%) și Portugalia (-1.4%).

Cifra de afaceri a comerţului cu amănuntul din Zona Euro a crescut cu 4,4% în august, comparativ cu luna iulie, potrivit Oficiului European de Statistică. În întreaga Uniune Europeană cu 27 de state membre, vânzările cu amănuntul au crescut cu 3,8% pe lună, cu un record la comenzile online de produse nonalimentare -12.4%.

Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, vânzările cu amănuntul au crescut cu 3,7% în zona Euro și cu 3,5% în Uniunea Europeană. La acest capitol, Bulgaria a înregistrat cea mai mare scădere față de aceeași lună a anunluiu trecut, de 12,2%, pe fondul prăbușirii industriei ospitalității, ca urmare a crizei economice și restricțiilor impuse de pandemie.

 

Sursa: Realitatea Financiara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.