Totul a pornit după ce INSP a dat publicității un raport îngrijorător potrivit căruia Bucureștiul ar fi depășit pragul de 3 la mia de locuitori (3,11), lucru care ar fi plasat Capitala în scenariul roșu ce ar presupune noi interdicții și care ar culmina cu trecerea învățământului bucureșetean exclusiv în online. La scurt timp, cifrele au fost contrazise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), care a plasat Capitala la 2,69 în raportarea zilnică pe ultimele 24 de ore. INSP a venit însă cu o rectificare, spunând că incidența cazurilor COVID-19 în ultimele 14 zile este de … 2,65, potrivit realitatea.net

ȘTIRE INIȚIALĂ

Situație alarmantă în Capitală! Bucureștiul a depășit pragul psihologic de 3 la mia de locuitori, prag de la care legea prevede posibilitatea instituirii carantinei. Cel puțin așa o arată rezultatele unui raport dat astăzi publicității de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Cu doar câteva zile în urmă, premierul Ludovic Orban afirma, la finalul unei vizite efectuate la Direcția de Sănătate Publică, că dacă în Bucureşti coeficientul infectărilor cu noul coronavirus va depăşi pragul de 3 la mia de locuitori, şcolile vor trece în regim online.

Potrivit raportului INSP, în săptămâna 5-11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor de coronavirus s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

De parcă asta nu ar fi tot, Capitala se află pe prima poziție și atunci când vine vorba despre decesele asociate COVID-19. Astfel, 27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt.

În plus, în 31 județe și Municipiul București se înregistrează o rată de incidență cumulată de peste 100/100.000 locuitori.

Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât, din raportul INSP, observăm că 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat în rândul personalului medical. 

În ceea ce privește vârsta persoanelor infectate, care au căzut ulterior infectării pradă virusului din China, raportul relevă că 81.6% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 ani, iar 60.1% din decese au fost la bărbați. 

Totodată, 95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată, mai arată sursa citată.

Documentul integral poate fi consultat AICI

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.