19 focare de COVID-19 au fost declarate în judeţul Hunedoara, iar 66 de localităţi au incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus mai mare de 3 la 1.000 de locuitori.

Două focare, cu 37 de persoane, sunt active la secţiile de Neurologie şi Cronici de la Spitalul Municipal din Hunedoara, un focar cu 18 persoane este declarat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, iar un altul, cu şapte persoane, a fost consemnat la Spitalul Municipal Lupeni, la secţiile ATI şi Neonatologie.

La o fabrică de cablaje auto din Deva au fost depistaţi pozitiv 74 de angajaţi, alţi 36 de salariaţi fiind infectaţi la un producător de textile din Lupeni. De asemenea, opt cazuri sunt active la termocentrala Mintia şi 3 la EM Lupeni, ambele unităţi fiind parte a Complexului Energetic Hunedoara.

Pe lista focarelor COVID-19 mai sunt înscrişi, între alţii, Primăria Orăştie, Direcţia de Asistenţă Socială Deva, juniorii de la Clubul sportiv fotbal Hunedoara, Clubul sportiv Jiul Petroşani, Liceul sportiv Deva, Casa ‘Betania’ din Haţeg.

Pe ansamblu, incidenţa cazurilor active în judeţul Hunedoara a fost calculată la 1,58 la 1.000 de locuitori. Dintre cele 476 de localităţi monitorizate, 66 se confruntă cu o incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 3 la 1.000 de locuitori, iar 35 se află în intervalul 1,5-3 la 1.000 de locuitori.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.