Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, că în acest week-end vor fi analizate toate datele legate de evoluția epidemiologică din ultima perioadă din București, iar cel mai probabil luni vor fi prezentate noile măsuri de combatere a răspândirii virusului. 

„Așa cum am precizat si cu altă ocazie, am dispus, la nivelul tuturor structurilor, să se efectueze o analiză temeinică legată de măsurile care sunt luate acum și dacă acestea sunt respectate.

Traian Berbeceanu spune că, în acest sfârșit de săptămână urmează să se întrunească toate instituțiile statului implicate în combaterea pandemiei de coronavirus, iar cel mai târziu luni vor fi și prezentate și chiar implementate noile decizii.

„În week-end vom analiza toate datele legate de evoluția epidemiologică din București”

„Urmează să analizăm situația și am solicitat oportunitatea implementării de noi măsuri. O decizie în acest sens se va lua după sedința din week-end, unde vor participa toate instituțiile implicate, poliția, ISU, Jandarmeria, iar acolo vom analiza temeinic, după care va fi emisa o hotarare. La finalul săptămânii se discută, iar luni se va da o decizie. După cum știți, luni la ora 24 expiră măsurile dispuse din hotărârea anterioară, iar până luni vrem să avem o situație cât mai corectă și complexă a situației. Deși cifrele sunt îngrijorătoare, apreciem foarte mult faptul că bucureștenii respectă măsurile”, a declarat, la Realitatea Plus, Traian Berbeceanu.

Prefectul Capitalei a evitat un răspuns concret legat de situația în care Bucureștiul va continua să aibă un indice de infectare de peste 3 la mia de locuitori, dar a spus că până în acest week-end se vor colecta datele și tot atunci va fi luată o decizie în acest sens.

Despre negaționiști (cei care nu cred în Covid-19) prefectul Berbeceanu spune că nu vrea să intre în polemică, și menționează că interesul instituțiilor statului este să aibă grijă de sănătatea celor mulți.

Petrecerile private, în continuare o problemă pentru autorități

Traian Berbeceanu consideră că petrecerile private încă reprezintă o modalitate de transmitere foarte rapidă a virusului și spune că instituțiile de forță ale statului acționează pentru limitarea acestor evenimente. „Petrecerile private sunt în atenția noastră, zilnic mă întâlnescu cu forțele de ordine din București și acționăm preventiv, dar când legile sunt încălcate acționăm ca să-i convingem că nu e bine ce fac”, spune prefectul.

Legat de activitatea comercială din marile mall-uri ale Capitalei, prefectul spune că acestea, alături de alte locuri aglomerate, precum piețele, sunt în atenția instituțiilor pentru a găsi cea mai bună variantă pentru siguranța locuitorilor Bucureștiului.

Totuși, Traian Berbeceanu a refuzat să spună concret dacă mall-urile sau piețele din București vor fi închise pentru reducerea răspândirii virusului. „Vom cere părerea specialiștilor, legat de mall-uri și alte locuri aglomerate precum piețele, iar activitatea lor este în atenția noastră, la fel ca toate locurile aglomerate din Capitală. Vrem să găsim cele mai bune variante pentru siguranța sanitară a bucureștenilor”, a încheiat Traian Berbeceanu.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.