România va crește capacitatea de testare. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, în ședința de Guvern de miercuri. Asta, în contextul în care rata de infectare de 3 la mia de locuitori a fost depășită în 368 de localități. Cel târziu la începul săptămânii viitoare ajung în țară primele teste antigen. Cu acestea vor putea fi identificați mai rapid infectații cu noul SARS-CoV-2. Acestea vor fi folosite în școli, grădinițe și centre pentru vârsnici. 

„Am discutat în primul rând de creşterea capacităţii de testare, pe lângă achiziţionarea acestor teste antigen, să creştem în continuare capacitatea de testare pe aparate de tip Real Time PCR. Am o solicitare la DSP să aibă o procedură. Nu trebuie să aglomereze anumite centre, astfel încât să se ajungă la întârzieri, trebuie să fie distribuite uniform astfel încât să se realizeze testările cât mai rapid. În mod normal, ar trebui în 24 de ore de la prelevarea probelor să se efectueze testarea, să se poată comunica diagnosticul cât mai rapid”, a declarat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Capacitatea de testare pentru COVID-19 ajunge la 50.000 de teste pe zi, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Avem 141 de puncte de testare. În ordin, mâine dimineaţă, o să mai apară 18 puncte de testare. Avem o capacitate de 50.000 de teste pe zi la toate aceste laboratoare”, a spus Tătaru.

El a adăugat că la Ilfov există rămâneri în urmă în privinţa vitezei de testare.

„Evaluăm în fiecare zi, avem rămâneri în urmă – Ilfovul – şi aici am recomandat şi DSP Ilfov şi DSP Bucureşti, că sunt aceleaşi laboratoare de zone, să redirecţioneze aceste teste către laboratoarele care pot duce la 24 de ore”, a adăugat Tătaru.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.