Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, actualmente candidat independent la alegerile parlamentare, a povestit, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, cum a decurs cina de la el acasă, din seara zilei de 6 decembrie 2009, în ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale de atunci. 

“A fost doar o seară, seara de 6 decembrie. Cât îmi aduc aminte de atunci, vă spun. Primele persoane invitate cu o zi-două înainte au venit după ora 18.00, fiindcă era vorba de o cină, a venit domnul Onțanu, a venit Iordănescu, a venit Dîncu, a venit Dan Andronic cu soția și, v-am spus, v-am relatat exact episodul în care, în jur de ora 19.00-20.00, am primit un telefon de la Maior care, relaxat, m-a întrebat: “Mai ai mici?”. „Da, mai am” . „Vin la tine cu încă două persoane!” N-am întrebat cu cine, am zis “te aștept!”. A venit cu domnul Coldea și cu doamna Kovesi. De ce se explică că a venit cu doamna Kovesi, v-am spus, biroul Parchetului General și biroul șefului SRI sunt în aceeași clădire. Așa se explică. Au venit, au mâncat, am stat aproximativ o oră, a fost o masă privată.

Poate nu vă aduc senzaționalul dorit, dar asta a fost. Au stat o oră și ceva și au plecat. În jur de maxim orele 22.00, nu mai era nimeni la mine în casă. Dan Andronic a fost onorat că a participat la acea masă, a mâncat bine, s-a simțit bine, nu am avut discuții de acest tip. În momentul când el a făcut aceste dezvăluiri, ca să vorbim pe bune, care mie nu mi-au convenit la momentul acela, în momentul când a făcut acele dezvăluiri, vreau să vă spun un lucru, noi vorbim de anul 2016 deja, când a facut dezvăluirile. Noi, după 5 noiembrie, eu cu Ponta ne-am dat demisiile și am plecat de la guvernare”, a declarat Gabriel Oprea, într-un interviu realizat de Alexandra Păcuraru.

Fostul ministru de Interne a spus că soția sa a fost cea care a vorbit la cină cu Laura Codruța Kovesi, nu el.

“Este soția mea și mai devreme v-a spus, că ea a discutat cu Kovesi, sunt amândouă din Sibiu și au fost în lotul de handbal, au discutat de handbal și de baschet. Repet, s-a mâncat, s-a băut, într-adevăr, în birou, unde se fuma, domnul Andronic a avut câteva discuții cu alte persoane, nu-mi aduc aminte de așa ceva, dar știu că a avut anumite discuții, chiar el spune că a spus “Domnule, luați-l pe Vîntu!” sau ceva de genul ăsta. Nu știu, mie mi s-a părut că nu l-a băgat nimeni în seamă pe teme de astea. Dar eu eram gazdă, mă ocupam cu nevastă-mea, puneam pe masă fripturi, ce era.

Dacă oamenii aveau treabă, adică să numere voturi, nu cred că veneau să mânânce mici. Cred că stăteau acolo. Mai bine se lucra pe un serviciu ordonat, cred că Maior, Coldea, dacă aveau atribuțiuni să numere ei voturile, trebuia să stea la SRI, nu să vină de Gabriel Oprea. A fost o masă, s-a mâncat, s-a băut, s-a comentat, normal, ce discută oamenii când sunt alegeri, au stat maxim o oră jumătate, la orele 22-22.30 nu mai era nimeni la mine în casă. Dar pentru momentul ăla, a dat bine și pentru Traian Băsescu, și pentru Dan Andronic, care era supărat considerând că i s-au făcut dosare și trebuia …chiar s-a dorit ca eu să intru ..mie nu –mi place să vorbesc neadevăruri, chiar dacă și eu am fost supărat, și eu am simțit că mi s-au făcut dosare închipuite, dar una sunt dosarele și una e să spui altceva.

Andronic este ziarist, un ziarist bun de investigații, era atâta de supărat și avea în perioada aia o ură atât de mare pe oameni care a considerat că i-au făcut dosare penale, poate este explicabilă atitudinea mea. În casa mea , a lui Gabriel Oprea, cu Maior, da, și cu ceilalți, s-a mâncat, la ora 22.30 au plecat. Nu-mi aduc aminte de astfel de discuții la care eu nu am participat. Eu eram gazdă și căutam să se simtă bine oamenii. Nu am auzit despre așa ceva ( ca Florian Coldea și George Maior să primească informații despre vot –n.r.). O spun ca un om care a fost șeful Securității Naționale după ani, nu atunci. Dacă credeți că aveau ei treabă să numere voturile, și nu partidele, nu cred că veneau să mânânce mici”, a mai spus Gabriel Oprea.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.