Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, actualmente candidat independent la alegerile parlamentare, a arătat, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, un exemplar al tezei de doctorat a lui Florian Coldea.

Gabriel Oprea a dezvăluit că fostul adjunct SRI a avut toate pârghiile și bibliografia pentru a face o “teză de doctorat foarte bună”.

Fostul ministru de Interne a precizat că Florian Coldea nu are motive să încerce să ascundă lucrarea.

“Am fost profesor la Academia de Poliție, unde am pus umărul alături de alti oameni din acest domeniu și am creat Școala doctorală de ordine publică și am pus umărul, la fel, alături de alți colegi la crearea Școlii doctorale de Informații și Securitate, în cadrul Academiei Naționale de Informații.

Fără să mă laud, înainte să primesc acuzații că aș fi analfabet, am ajutat și am pus umărul, s-a creat Școala Doctorală de Informații și Securitate, s-a dat clădirea actuală a Academiei Naționale de Informații și denumirea, mi-am pus amprenta, denumirea de “Mihai Viteazul”. Am avut onoarea să am printre doctoranzi pe acest domeniu pe răposatul director Timofte, pe adjuncți, oameni renumiți, legende în cadrul intellifgence-ul românesc, Ioan Marin sau generalul Zamfir și chiar pe domnul Coldea, de exemplu, alți miniștri sau oameni care au lucrat în domeniul de Securitate, miniștri ai Apărării, miniștri de Interne, oameni care au controlat serviciile de informații.

Dincolo de speculații, de povești sau alte lucruri, domnul Coldea a fost adjunct al Serviciului Român de Informații 12 ani de zile. Ca și domnul Timofte sau ceilaIți adjuncți, a avut posibilitatea să aibă o teză de doctorat , a avut bibliografia, a avut toate instrumentele și pârghiile să aibă o teză de doctorat, ca să spun așa, foarte bună. Și din experiența efectivă, operativă pe teren. De regulă, o teză de doctorat se păstrează la Școala Doctorală, se păstrează una-două la doctorand, una este la Biblioteca Națională și un exemplar este la conducătorul de doctorat. Da, un exemplar este la mine, uitați-l aici! O teză de doctorat, în opinia mea, foarte bună. Dar. Repet, nu are niciun motiv domnul Coldea , care a fost șeful operativ al SRI 12 ani , să nu aibă o teză de doctorat bună. Nu știu care este motivul, nu sunt racordat la aceste speculații”, a declarat Gabriel Oprea, într-un interviu realizat de Alexandra Păcuraru.

Întrebat de ce crede că teza de doctorat a lui Florian Coldea ar fi dispărut de la Biblioteca Națională, Gabriel Oprea a precizat: “ Eu v-am arătat teza, v-am explicat că, peste tot, tezele sunt de regulă, un exemplar sau mai multe la cel care a făcut-o, la instituția conducătorului de doctorand, la Biblioteca Națională și la conducătorul de doctorat. Un exemplar este la mine, nu știu , nu cred în astfel de povești, de exemplu, sau de speculații, n-ar avea motive pentru că Florian Coldea a fost 12 ani șef operativ , e un om care a avut toate pârghiile, toate informațiile, toată bibliografia să aibă o teză corectă și bună.

Eu i-am fost conducător de doctorat, acuzațiile de plagiat se fac de către alte comisii și se verifică. Eu susțin, în calitate de conducător de doctorat, că are o lucrare bună. E la mine în bibliotecă , cine să o recupereze? Sunt un om în care nu prea se poate presiune. Eu nu văd motive ca Florian Coldea să-și ascundă lucrarea”.

Gabriel Oprea a fost întrebat de ce și-a ales acest moment pentru a candida independent la alegerile parlamentare, având în vedere că a ocupat poziții înalte în structura statului român.

“Plec de la faptul că eu am făcut (ceva pentru această societate –n.r.). Deci cea mai importantă lege pentru militarii și polițiștii români s-a dat în 2015, când eram vicepremier pe Securitate și am îndeplinit funcția de premier și am trecut această lege fără niciun vot împotrivă în Parlamentul României și promulgată de președintele României, o lege foarte bună, reparatorie pentru securitatea națională a României. După plecarea Guvernului Ponta din care făceam parte, din noiembrie 2015, începând cu Guvernul Cioloș și cu celalalte guverne au mutilat această lege. Da, mi-au cerut colegii din asociații militari, polițiști și mai ales din Bucuresti să revin și, din Parlament, acolo poți să ajuți, să știți, restul sunt vorbe. (…) Nu e ușor, e foarte greu, nu mai voiam să mai candidez, dar nici nu pot să refuz. Sunt un luptător, mă bat și vreau sa fac. N-am cum să spun “nu”! “, a răspuns Gabriel Oprea, pentru Realitatea Plus. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.