„A fost politizat un subiect de sănătate publică și a fost blocat Guvernul în acțiunea de a limita răspândirea virusului. O nouă mostră de cinism în Parlament și dovada că sunt oameni care pentru o mână de voturi politizează orice. Din momentul instituirii restricțiilor, am spus că se închid spațiile improprii pentru păstrarea condițiilor de sănătate. Acolo unde oamenii stau grămadă, nu respectă măsurile de distanțare și de protecție. Premierul a vorbit cu primarii și am văzut o extrapolare a ce am văzut în Parlament. Cei responsabili, care au înțeles că este nevoie să diminuăm această creștere a infectărilor, au actionat și au pus spații suplimentare, pe când alții, din nefericire de apartenență PSD sau chiar alte partide, au prins momentul să speculeze politic și au răzvrătit oameni amărâți. S-au folosit de acești oameni să îi deturneze la vot”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, la „Legile Puterii”.

Aceasta a acuzat majoritatea dominată de PSD din Parlament că sabotează acțiunile cabinetului Orban.

„Nu se poate ca un guvern să muncească și un Parlament dominat de PSD să saboteze”, a completat aceasta.

Raluca Turcan arată către primari, care trebuie să vină cu soluții pentru producătorii locali după suspendarea piețelor care funcționau în spații închise.

„Autoritățile locale, aleșii fixați pe funcții, nu mai sunt în campanie. Au datoria să găsească soluții cot la cot cu Guvernul. Responsabilii locali au datoria să reamenajeze spațiile pentru producătorii locali. E halucinant cum s-a propagat teoria că Guvernul susține supermarketurile”, a declarat vicepremierul la „Legile Puterii”.

Camera Deputaților a votat marți, în calitate de for decizional, un proiect de lege ce prevede că piețele și târgurile rămân deschise în starea de alertă. Amendamentul a fost depus de Marcel Ciolacu și Daniel Zamfir și anulează practic decizia Guvernului de suspendare a activității în piețele închise. Legea merge acum spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.