Târgul de Crăciun, concertul de Revelion și focurile de artificii din noaptea de Anul Nou din centrul municipiului Aad nu vor mai avea loc anul acesta.

Primăria Arad a luat decizia de anulare a evenimentelor din cauza pandemiei de coronavirus. Este pentru prima dată după 1990 când aceste evenimente sunt anulate.

În schimb, autoritățile vor prezenta online concerte și spectacole specifice sărbătorilor de iarnă.

Conform Primăriei Arad, sărbătorile vor fi marcate doar prin iluminatul stradal special şi împodobirea bradului de Crăciun din faţa Palatului Administrativ.

Totuși, aprinderea luminiţelor în brad nu va avea loc în cadru festiv, aşa cum se întâmpla în fiecare an. Pentru a face economii, 80 la sută din ornamentele de Crăciun sunt refolosite de anul trecut, astfel că a fost alocată o sumă de 145.000 euro pentru iluminatul festiv. Cea mai mare parte a sumei este pentru serviciile de montare şi demontare a ornamentelor.

Anul trecut, suma alocată de municipalitate pentru organizarea sărbătorilor de iarnă a fost de 1,6 milioane de lei, din care 500.000 de lei au fost folosiţi pentru plata artiştilor care au concertat pe scene din oraş. Pentru concertele de Revelion, primăria a plătit 114.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.